Tarvitseeko siivoojaa varten siivota?

13.02.2018


Eli kehtaanko tilata siivoojan meille?

En kehtaa kutsua tänne ketään siivoomaan

On niin järkyttävä sotku

Hävettää tää sikala

Tutun kuuloista? Olet ehkä itse näin sanonut tai kuullut jonkun toisen suusta. Tiukassa elää myytti, että siivoojaa varten tulisi siivota. Jotenkin halutaan ja kaivataan apua siivoukseen tai muihin kodinhoidollisiin tehtäviin mutta ei kehdata ulkoistaa kaikkea sitä. Vähän kuin kantaisit viittä painavaa kauppakassia ja joku tarjoaa apua ja luovut vain pienimmästä, kevyimmästä kantamuksesta.

Sitä varten siivooja on. Hän siivoaa. Todennäköisesti hän on nähnyt työssään jo aivan kaiken. Minä kerron suoraan asiakkailleni, jotka pahoittelevat sotkua kodissaan, että meillä on kotona 3 lasta ja 3 koiraa, minä olen siedättynyt mutaan, hiekkaan, karvaan, ruuantähteisiin ja kakkaan.

Ja mitä tavaroiden järjestelyyn tulee, toki mielelläni autan asiakkaitani arjen kiireissä ja kiikutan pyykit pyykkikoriin ja kerään likaiset astiat huoneista tiskiin. Sitä varten minä olen. Ongin sängyn alta pienet legopalikat ja sohvan takaa karkkipäivänä hukkuneet karkit. Täytyy vain huomioida tämä käyntiini kuluneessa ajassa.

Suosittelen keskustelemaan siivoojasi kanssa Sinulle tärkeistä asioista kotonasi, silloin hän osaa keskittyä siihen, mikä kodissanne on tärkeää. Omiin sopimuspapereihini kuuluu palvelusuunnitelma, jossa käydään asiakkaan kanssa läpi halutut työtehtävät ja se jää itselleni muistiin. Voin tarvittaessa palata sovittuihin asioihin ja näin mikään ei pääse unohtumaan. Lisäksi pyydän säännöllisesti palautetta, jotta voin suorittaa työni asiakkaitani miellyttäen.