Suutarin lapsella ei ole kenkiä

25.08.2018

Kuulen useasti pahoitteluita asiakkailta, että heillä on nyt kovin likaista tai ystäviltäni, etteivät he kehtaa kutsua minua kylään kun katson kuitenkin tuomitsevasti heidän likaisia ovenpielustojaan.

Ei, en katso enkä tuomitse. Jos ei vietä kotona aikaa 24/7 siivoten, ei koti voi aina olla edustuskunnossa. Uskokaa, yritin sitä joskus ja lopputulemana oli raivopää äiti, joka mätkätti muulle perheelle kun he sotkivat kotona, siis elivät siellä.

Jos asiakkaat valitsisivat minut oman kotini siisteyden perusteella, ei minulla olisi yhtä ainutta asiakasta. Kun teen töitä, syynään joka nurkan ja pölypalleron ja ovenpielet ovat puhtaita. Asiakkaat saavat puhtaat kodit. Kotona taas... Noh, teen paljon töitä, joten kotona muut elää sillä aikaa. Siellä asuu kolme lasta, jotka juoksevat sukkasillaan ulos ja sisään ja kiipeilevät ovenkarmeissa. Helposti näkee mitkä karmit ovat suosituimpia tuohon hommaan. Kotona 10v kokkaa mutta unohtaa siivota jälkensä. 3vee tuo sisään ojanpenkasta poimimiaan risuja ja sohvatyynyt katoavat kun 8v tekee majaa omenapuuhun.

Koirista yksi tuo ulkoa sisään puoli puutarhaa turkkinsa sisässä ja toisen puolen siitä puutarhasta tuo sisään mies.

Niin ei, en todellakaan ehdi siivoamaan kotona sitä tahtia kun se sotkeentuu. Olen luovuttanut ja päättänyt suosiolla, että minulla on puhdas koti sitten kun lapset muuttavat pois kotoa.

Älkää siis hävetkö kotejanne. Minä mielelläni siivoan niitä, eihän minua tarvittaisikaan jos kodit eivät olisi sotkuisia!