Mitä siivooja siivoaa?

15.02.2018

Voinko pyytää tiskaamaan astiat?

Tiedän että varmasti suurin osa siivoojista suorittaa työtehtävät juuri kuten asiakas haluaa, jos hän haluaa että likaiset tiskit tiskataan tai että sängyt pedataan, se kyllä onnistuu. Mutta tarve täytyy osata kertoa sillä kukaan ei osaa lukea toisen ajatuksia mutta jokainen varmasti haluaa tehdä työnsä kunnolla. Mielestäni on nykyaikaa että työtehtävät ja ihmiset joustavat aina tilanteen mukaan.

Tiedän kuitenkin myös tapauksia, joissa siivoojalla on vain tietyt tehtävät eikä hän muuta tee. Ei esimerkiksi viedä mattoja ulos tai imuroida mattojen alta tai siirretä kevyitäkään tavaroita, jotta sen takaa/ alta saa siivottua. Syitä tähän on vaikea varmuudella tietää mutta jos keskustelu- ja neuvotteluyhteys ei aukea tai molempia tyydyttäviä tuloksia ei saada, ei ole väärin vaihtaa siivoojaa. Asiakas saattaa joutua vaihtamaan pariinkin kertaan siivousfirmaa ennen kuin "se oikea" löytyy. Sen lisäksi että työn jälki on hyvää, täytyy luottamuksen pelata.

Itse pyrin tulemaan maksuttomalle arviokäynnille, jossa käydään läpi siivottavat alueet ja kirjaan ne ylös. Jos jotakin huonetta tai aluetta ei haluta siivottavan, en siihen sitten turhaan aikaani ja asiakkaan rahoja käytä. Vaikka palvelusuunnitelmassani onkin vain tietyt tehtävät lueteltuina, ne eivät ole kiveen hakattuja vaan jos asiakkaalle tulee jotakin muuta mieleen, vaikka vasta parin kuukauden käyntien jälkeen, tokihan parhaani mukaan toiveet toteutan ja vaikka pissatan siivouksen ohella asiakkaan koiran!