Lapsiperheen siivousvinkit

16.04.2018

Ihanat kurakelit

Kevät tuli tänne etelään ja valkeiden lumihankien tilalla on kuralätäköitä, pikkukiviä ja mutaa. Ja sitähän sitten riittää lapsiperheessä! Yritän parhaani mukaan elää siten, että oli keli millainen vain, aina on hyvä sää ulkoilla. Joskus, kuten tähän vuodenaikaan, se aiheuttaa sitten harmaita hiuksia sisätiloissa.

Meillä on kolme koiraa, joista yhdestä, pitkäkarvaisesta versiosta, tulee puoli pihamaata sisälle jo pelkän aamupissan jäljiltä. Karkeakarvainenkin tuo jalkahapsuissaan kiitettävästi ainakin pikkurisuja. Sileäkarvaisia koiria voin suositella! Ne voi pyyhkiä puhtaaksi heti ulko-ovella. Ihanat mummon vanhat räsymatot sitovat toki irrallisia likoja, mitä lattioillamme kulkee, mutta leikin tuoksinassa ne rullautuvat seiniä vasten, oli kuinka kumimattoa alla.

Ratkaisuni tähän ei ehkä hivele vaativaa sisustussilmää, mutta ratkaisee ongelman. Nimittäin metritavarana ainakin rautakaupoista saatava kuramatto! Juurikin viikonloppuna haettiin muutama metri sitä eteiseemme ja ai että mikä nautinto onkaan kun vaalea lattiamme ei ole enää täynnä mutaisia tassunjälkiä sekä pikkukiviä! Ehdottomasti suosittelen!