Kotityöt - ikuinen riidanaihe

24.02.2018

Riidelläänkö teillä kotitöistä`?

Eräs asiakkaani sivulauseessaan kertoi että palkkaamalla siivoojan, voi välttyä ainakin osalta riidoista parisuhteessa. Jäin miettimään tuota ja totta! Mikäpä ärsyttäisi useammin ja enemmän kuin se, että itse saa aina kotona olla se, joka siivoaa. Vaikka näin ei olisikaan, se tuntuu siltä. Loputtomalta pyyhkimisen ja pesemisen suolta, johon ennen pitkää hukkuu.

Saavutettaisiinko harmonisempia perheitä ja parisuhteita sillä, että satsattaisiin tietty summa kuukaudessa ulkona syönnin sijasta siivoojaan? Että joku kävisi huolehtimassa pois alta ne inhokkityöt, joista vääntöä syntyy. Koska vaikka esimerkiksi parisuhdeaika on erittäin tärkeää ja virkistävää, on elokuvaillan jälkeen kotona edelleen se ärsyttävä pyykkivuori eikä kukaan ole edelleenkään käynyt kaupassa hakemassa seuraavan viikon ruokia.

Voisiko kodinhoidostakin ajatella kuten ruuanlaitosta, jos ei huvita, voi sen tilata ulkopuoliselta?

Olen vuosien varrella itse kokeillut lukuisia erilaisia tyylejä jakaa kotityöt, mutta varsinkin kahden koululaisen kanssa mikään malli ei ole hyvä vaan aina olen huono äiti :D Olenkin päättänyt itse tilata säännöllisen siivouksen meidän kotiin, jotta pääsen hieman vähemmällä kiukuttelulla.

Tein Palvelut-sivulle malliesimerkkejä erilaisten kotitalouksien kuukausittaisen siivouksen hinnoista. Kotitalousvähennys hyödyntämällä lopulliseksi hinnaksi ei jää paljon mitään. Ja ainahan ei tarvitse joka huonetta siivota, minulla on kohteita, joissa en jokaista huonetta siivoa tai jätän esimerkiksi peilit sekä ovenpielet pyyhkimättä.