Asiaa puhtaudesta

26.06.2018

Voisi kuvitella että siivoojan käynnin jälkeen on puhdasta. Onko näin? Tiedätkö kuinka monta liinaa hän käyttää siivotessaan kotiasi? Yhdellä liinalla ei saa koko kodissa puhdasta.

Minulla on käytössäni eri värisiä liinoja, pääosin punaisia ja sinisiä. Ei, ne eivät ole tarkoitettu "parillisille ja parittomille" päiville. Eikä vain silmäniloksi. Niillä on oikeasti tarkoitus! Punainen väri kuuluu wc-tiloihin. Sen värisellä ei pyyhitä edes pesun jälkeen keittiön pöytää tai ovenkahvoja. Se on vessaan. Värikoodien lisäksi minulla on eri liinat karvaisiin ja karvattomiin talouksiin, vaikkei nyt mistään allergiasiivouksesta voikaan puhua, sillä minulta itseltäni löytyy koiria ja aivan varmasti jokunen karva myös karvattomista liinoista. Mutta oman kodin siivoukseen on omat liinat. Eron karvallisen ja karvattoman kodin liinoissa todella huomaa, kun on siivottu esimerkiksi keittiön tasoja, missä on nurkkiin kertynyttä koirankarvaa, se karva ei tohdi irrota useista pesuistakaan huolimatta.

Tiesitkö että vessanpönttö pestään ulkoa sisälle? Tietysti. Ja tämän jälkeen liina päätyy pyykkipussiin, joka menee myös pesuun päivän jälkeen. Liinalla ei enää samana päivänä pyyhitä muuta.

Käytetyt liinat ovat asiakkaan luota lähtiessä pyykkipussissa, eikä niitä käytetä seuraavan asiakkaan luona, vaikka niillä olisi "ihan vain pöytäpintoja" pyyhitty. Saat kotiisi puhtaat liinat etkä edellisen asiakkaan pölyjä. Pyrin käyttämään pestäviä materiaaleja kertakäyttöisten sijaan. Kertakäyttöisyys ei mielestäni ole enää nykypäivää kotisiivouksissa.

Lattiamopit päätyvät asiakkaan luota pyykkipussiin ja pesuun. Niitä ei käytetä seuraavassa kodissa vaikka näyttäisivät kuinka puhtailta.

Uskalla kysyä siivoojaltasi, miten hän kotiasi siivoaa. Minulta saa kysyä ja kerron mielelläni lisää!