Anna hyvän kiertää

22.04.2018

Harrastan hyväntekeväisyyttä, tai en tiedä voiko sitä harrastukseksi sanoa. Pyrin elämään niin, että saan luotua toisten elämään jotain hyvää. Ihan perushuttua on ottaa lapset mukaan valitsemaan vaikka paikallisesta Joulupuu-keräyksestä mieluisat kohteet, joille saavat valita itse lahjat. Lasten vanhat lelut ja vaatteet viedään joko Joulupataan, suoraan tarvitseville tai Pelastusarmeijan konttiin. Viime jouluna innostuin turhankin paljon ja ostin suuret määrät ruokaa ja lapsille lahjoja ja jaoin niitä etukäteen sovituille henkilöille. Mieleen ovat painuneet erityisesti he, jotka olivat aidosti kiitollisia avusta mutta myös valitettavasti he, jotka eivät vaivautuneet edes kiittämään.

Lasten kanssa keskusteluita on käyty myös heistä, keillä ei ole edes omaa kotia ja omaisuutena vain vaatteet päällään. Ja että hätä ei ole vain kaukomailla, vaan jo paikallisen marketin kassajonossa kohtaamasi ihminen voi olla jollain tapaa hädässä ja avun tarpeessa.

Eläinpuolella teot ovat enemmänkin lahjoitusten keräämistä ja viemistä esimerkiksi lähiseudun löytöeläintaloihin. Jatkuva tarve on kissanhiekoista, eläinten ruuasta, matolääkkeistä ja pehmikkeistä, esimerkiksi peitoista ja huovista. Ja tänä keväänä rakensimme linnunpönttöjä oman pihan puihin. Tarkoituksena tehdä vielä hyönteishotelli.

Hyvän tekeminen ei ole pelkästään aineellisen tavaran siirtoa henkilöltä toiselle. Tai rahan siirtoa. Koen tekeväni hyvää myös asiakaspalvelutilanteissa kohdatessani ihmiset aidosti. Hymyilen, keskustelen. Jopa sen ojasta kömpineen haisevan ihmissielun kanssa.

Hymy ja ystävällinen katse voivat pelastaa jonkun päivän!

Tälle päivälle oli sovittu erään vanhan, monisairaan henkilön kodin siivoaminen ilman maksua. Sunnuntailounas oman perheen kesken sai nyt väistyä ja vietin liikuttavan parituntisen ihmisen kanssa, jolla oli paljon elettyä elämää takana. Minulta panostus oli matkoineen kolme tuntia aikaa ja pikkuisen pesuainekuluja. Mutta tämän ihmisen päivän sain ehkäpä pelastettua ja lohdutettua tukalassa tilanteessaan.

Aina avun ei tarvitse olla suurta. Vain sen kokoista kuin pystyt antamaan. Pari tuntia elämästäsi, miten sen käyttäisit halutessasi tehdä hyvää?

Oikein mukavaa alkavaa viikkoa kaikille ja muistakaa rakastaa toisianne!