Blogi

.

Ihana aurinko ja ihana lämpö! Suupielet suuntaavat väkisinkin ylöspäin ja aamuisin herää pirteänä. Mutta tuo valo tuo näkyviin myös talven laiminlyönnit siivouksessa sekä likaiset ikkunat. On siis suursiivouksen aika!

Joulu on mielestäni ihana juhla! Silloin perhe kokoontuu yhteen, sauna on lämpimänä ja pöytä katettu täyteen herkkuja ja on lupa syödä aamusta iltaan. Lahjat on hankittu ajatuksella ja lasten innostus tarttuu itseenkin. Rauha ja tyytyväisyys leijailevat kodissa.

Monelle siivous on epämiellyttävää pakkopullaa, jota tehdään vasta sitten kun sitä ei voi enää paeta. Pienillä asioilla siivouksesta voi saada vähemmän epämiellyttävää.

Kuulen useasti pahoitteluita asiakkailta, että heillä on nyt kovin likaista tai ystäviltäni, etteivät he kehtaa kutsua minua kylään kun katson kuitenkin tuomitsevasti heidän likaisia ovenpielustojaan.

Jokainen meistä varmaan tietää tunteen, kun rankan työpäivän jälkeen pääsee viimein kotiin ja lysähtää sohvalle. Sieltä nouseminen tuntuu epämiellyttävältä sekä vaikealta. Mutta kun pitäisi nousta.

Voisi kuvitella että siivoojan käynnin jälkeen on puhdasta. Onko näin? Tiedätkö kuinka monta liinaa hän käyttää siivotessaan kotiasi? Yhdellä liinalla ei saa koko kodissa puhdasta.

Meistä jokainen on varmastikin joskus muuttanut ja tunnistaa sen stressin kun laatikot pitää organisoida paikasta A paikkaan B, kantoapua pitää lahjoa tuttavapiiristä. Sitten pitäisi vielä siivota sekä uudella kodilla että vanhassa! Parhaimmillaan tämä pitää hoitaa yhden päivän aikana kun uudet asukkaat odottavat kärsimättömänä.

Harrastan hyväntekeväisyyttä, tai en tiedä voiko sitä harrastukseksi sanoa. Pyrin elämään niin, että saan luotua toisten elämään jotain hyvää. Ihan perushuttua on ottaa lapset mukaan valitsemaan vaikka paikallisesta Joulupuu-keräyksestä mieluisat kohteet, joille saavat valita itse lahjat. Lasten vanhat lelut ja vaatteet viedään joko Joulupataan,...

Kevät tuli tänne etelään ja valkeiden lumihankien tilalla on kuralätäköitä, pikkukiviä ja mutaa. Ja sitähän sitten riittää lapsiperheessä! Yritän parhaani mukaan elää siten, että oli keli millainen vain, aina on hyvä sää ulkoilla. Joskus, kuten tähän vuodenaikaan, se aiheuttaa sitten harmaita hiuksia sisätiloissa.